(25-4-2017) 20-Μαΐου 2017 18:00 – 21:00 The Eye Harp Project by Zacharias Vamvakousis

Το Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Ηχου Μουσικής Και Λόγου ΕΚΕΙΜ παρουσιάζει για Πρώτη φορά στην Ελλάδα το Πρόγραμμα EYE HARP (the Eye Harp Project by Zacharias Vamvakousis), για Άτομα με ειδικές ανάγκες.

”Παίζω Μουσική με τα Μάτια”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ωδείο ΑμεΑ του Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου, Μουσικής και  Λόγου (Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.) σας προσκαλεί στην παρουσίαση του Eye Harp μιας καινοτόμας εφαρμογής του Διδάκτορος Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Information and Communication Technologies) Ζαχαρία Βαμβακούση

H παρουσίαση του Eye Harp θα γίνει το Σάββατο 20 Μαϊου 2017 στην Aίθουσα Eκδηλώσεων του Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.

3ης Σεπτεμβρίου 130, Αθήνα

και ώρα 18.00

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δηλώσεις συμμετοχής έως 12 Μαϊου

«Ο βασικός στόχος του Eye Harp είναι να επιτρέψει σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που αδυνατούν να παίξουν κάποιο μουσικό όργανο, να παίξουν μουσική με τα μάτια τους. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για ανθρώπους με μεγάλου βαθμού παράλυση» εξηγεί ο Έλληνας επιστήμονας.

Το σύστημα Eye Harp ενδιαφέρει όλους όσους έρχονται σε επαφή με άτομα με αναπηρίες: επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ειδικούς εκπαιδευτικούς, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, θεραπευτές μέσω τέχνης, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο προσέγγισης ατόμων με ειδικές και σύνθετες ανάγκες, όλων των ηλικιών, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Η Παρουσίαση είναι Βιωματική και απευθύνεται σε όλους!

Ζαχαρίας Βαμβακούσης