(5-2-2020) Μουσική & αυτισμός Ημερίδα 8-3-2020

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 15:00 – 21:00 στον Πολυχώρο Μουσικής Βιβλιοθήκης Λιλιαν Βουδούρη στο Μέγαρο Μουσικής.

Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Ήχου, Μουσικής και Λόγου
Ημερίδα: «Μουσική και Αυτισμός»
Το Ε.Κ.Ε.Ι.Μ., στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει την τρίτη ημερίδα – εκδήλωση με θέμα “Μουσική & Αυτισμός”.
Η ημερίδα αφορά στην ενημέρωση για τη διαφορετικότητα, την κατανόηση και την αποδοχή συνανθρώπων μας με διαφορετική αντίληψη, ρυθμούς ανάπτυξης και ανάγκες, ανθρώπους εντασσόμενους στο ευρύτερο φάσμα του αυτισμού, καθώς και στις ευεργετικές ιδιότητες της μουσικής, σε εκπαιδευτικό ή συμμετοχικό επίπεδο, τόσο στην ατομική εξέλιξη (δεξιότητες, έκφραση), όσο και στην κοινωνική ένταξη. Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα μέσα από εισηγήσεις ειδικών, γιατρών και ψυχολόγων, καθώς και προσωπικές εμπειρίες και καταθέσεις γονέων.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρες 15:00-21:00 στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και θα πλαισιωθεί από το μουσικοθεατρικό εργαστήρι ΑμεΑ του Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.
Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.
3ης Σεπτεμβρίου 130 & Κοδριγτώνος
Τηλ. 210-8212200 και 211-4111848

Oλοκλήρωση ημερίδας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η κατά σειρά ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Ήχου, Μουσικής & Λόγου -Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.- με θέμα «Μουσική & Αυτισμός» στις 8 Μαρτίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών .

Συγκινητική ήταν η προσέλευση-συμμετοχή του κόσμου παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους σπουδαστές του Ε.Κ.Ε.Ι.Μ. και τους γονείς & κηδεμόνες τους για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη, την υπομονή και την αγάπη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους καθηγητές και τους συνεργάτες του  Ε.Κ.Ε.Ι.Μ. & του Ωδείου Άλφα:

 ΣΟΦΙΑ ΛΑΤΣΙΝΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΛΑΤΣΙΝΟΥ, ΑΝΝΑ ΔΑΚΟΥΡΟΥ, ΒΑΣΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ, ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΪΚΟ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΖΥΓΟΥΡΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ,  ΓΙΩΡΓΟ ΑΣΗΜΑΚΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΜΑΤΗ, για τη διάθεση, τη στήριξη, το χρόνο, την αγάπη και την ουσιαστική τους προσφορά.

Επίσης ευχαριστούμε  πολύ τους χορωδούς του Ωδείου Άλφα ΜΑΡΙΟ ΤΣΟΛΙΑ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΜΗ, ΣΤΕΛΛΑ ΝΤΟΥΜΕΡΕΤ, ΒΑΣΣΙΛΗ ΡΟΥΦΙΚΤΟ και ΤΟΝΙΑ ΡΕΣΣΟΥ για την πολύτιμη βοήθεια που μας παρείχαν.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τους ομιλητές: Δημήτρη Σφήκα (ΩΡΛ -χειρουργό Παίδων & Ενηλίκων), Χρυσόστομο Καρπαθίου (Νευροψυχολόγο- Νευρογλωσσολόγο), Γεώργιο Δημόπουλο (Νευρολόγο-Ψυχίατρο), Γιώργο Μπανιώκο (Σύμβουλο ψυχικής υγείας, Ψυχαναλυτή, Υποψήφιο Διδάκτορα), Μιχάλη Τόμπλερ  (Music tutor and facilitator),  Χρήστο Μίχο (γονέα σπουδαστή του Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.) και Ελένη Δασουρά (γονέα σπουδάστριας του Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.) για τη σημαντικότατη συμβολή τους στην υλοποίηση του όλου εγχειρήματος, τη γνώση και τις εμπειρίες που μοιράστηκαν και το χρόνο που αφιέρωσαν.

Ακόμα,  βαθέων ευχαριστούμε: Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Μουσικό Οίκο Νικολαϊδη, τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και νήσων και την international ACTION ART, το μουσικό περιοδικό ART & ART magazine και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ, τον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και το ραδιοφωνικό σταθμό ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (94 fm) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ, το θέατρο ΚΝΩΣΟΣ και το Δήμο Ταύρου-Μοσχάτου.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους ήσασταν εκεί κοντά μας!!!!!